Qui som

ANNA VIÑAS

Terapeuta gestalt, formada en integració i reprocessament del trauma, doula i professora de ioga

Sóc dona, filla, germana, mare i terapeuta gestalt especialitzada en maternitat i criança.

El meu interès per la psicologia i el desenvolupament humà es desperta ja en la infància, plena d’interrogants sobre mi mateixa, la meva manera de ser, de viure i sentir, i amb una mirada encuriosida cap a les persones que m’envoltaven i la seva particular manera d’afrontar els processos de vida. A través del meu propi procés de creixement personal m’han interessat cada cop més les primeres etapes de la vida i així m’especialitzo en l’etapa de maternitat i criança.

Acompanyo l’embaràs, el post part i la criança des d’una mira holística i integradora, respectant les necessitats de la diada mare-nadó i vetllant per l’equilibri de la vida familiar. Formada com a terapeuta gestalt, doula, psicologia i psicopatologia perinatal, ioga i preparació física pel part, massatge infantil, reflexologia, neurociència del son infantil, educació viva i activa…

Em serveixo de diverses eines i disciplines per acompanyar la família, posant al vostre servei els meus coneixements, experiència professional i vital, que, com no, també està plena de crisis i oportunitats per a aprendre i créixer com a persona i com a mare.

ALEIX BORONAT

Terapeuta gestalt, mentor en mindfulness i gestió emocional

Fa més de 15 anys el treball psico-corporal em va ajudar a ser conscient de la petjada que deixa en el nostre cos, la nostra psique i les nostres emocions les experiències viscudes en els primers anys de la nostra vida.

Descobrir com molts dels patrons emocionals i relacionals que avui dia ens dificulten gaudir d’una bona vida son generats en la nostra infància em va animar a estudiar i aprofundir en l’estudi dels processos de formació del caràcter i de patrons disfuncionals així com en les eines que podem posar al nostre abast per a intentar donar-nos a nosaltres mateixos allò que un dia ens va mancar.

Acompanyo a parelles i/o dones i homes de manera individual a prendre consciència de com les seves relacions actuals poden estar influenciades per aquest passat, així com adonar-se si aquestes experiències estan influenciant en la criança dels fills i filles.

Les meves eines son la teràpia gestalt, el Mindfulness, el treball corporal i l’educació emocional.

MARIBEL MATILLA

Consultora de lactància IBCLC i infermera pediàtrica

Poder escollir i aconseguir els desitjos i decisions preses com a mares i pares en la maternitat i la criança són els objectius de la meva professió i vocació. Decidir alletar i poder-ho dur a terme, vincular-se de forma present i positiva, possibilitant el creixement i el desenvolupament normal de les criatures. En El Melic puc oferir la meva competència en lactància amb aquesta mirada.

La meva proposta comença en l’embaràs, oferint coneixements que us ajudaran després del part, quan immediatament comença la lactància i la criança. Poder afrontar els primers dies amb més informació ajuda a poder saber com resoldre dificultats normals en l’inici de l’alletament. En la meva experiència en voluntariat de grups de lactància massa cops escolto: si ho hagués sabut abans… i aquí la raó dels tallers de lactància per a embarassades.

També us puc orientar a nivell individual, en un espai personalitzat davant de problemes de lactància: agafada, producció, situacions complicades…

La meva formació professional és infermera especialista en pediatria i experta en lactància (IBCLC certificada el 2018) i altres habilitats en relació al vincle, la criança amb respecte i el tacte.

SARA CÁCERES

Llevadora

aig decidir ser llevadora moguda per l’interès i la passió que em despertaven l’embaràs i el part, processos que normalment generen molta fascinació, però també molta por. Una vegada vaig començar a endinsar-me en aquest univers, vaig veure com n’era d’important que les persones que desitgen gestar, les dones embarassades, les mares… puguin apropar-se a aquests processos tan seus i que tant es desconeixen per a poder prendre decisions i viure’ls de manera conscient, amb més seguretat i més llibertat.

Amb aquesta visió, he estat treballant en sales de parts, en centres de naixement i en atenció primària, acompanyant a les dones en qualsevol moment de la seva vida sexual i reproductiva: des d’adolescents explorant la seva sexualitat, passant per gestants i mares amb les seves criatures fins a dones descobrint la menopausa.

En els últims anys he anat ampliant la meva formació per a poder acompanyar sempre des del respecte i l’evidència científica. A més de llevadora, soc infermera, assessora de lactància i tinc formació específica en alimentació complementària i baby led weaning, hipnopart, i diverses eines per viure de la millor forma possible el part.

CHIARA LEONI

Psicòloga especialitzada en teràpia perinatal i infantil

La meva trajectòria va començar amb famílies i nens amb situacions socials complicades, a un servei d’atenció primària. Després d’això, vaig ser mare i vaig començar un procés personal de maduració que em va portar a posar en discussió moltes nocions acadèmiques i moltes idees preconcebudes en l’àmbit social.

Vaig trobar-me còmoda amb la psicologia perinatal i l’estudi de la psicofisiologia del bebè, vaig ser assessora de lactància i em vaig formar en ioga perinatal.

Avui dia treballo tant amb nens com amb mares: d’una banda amb la psicoteràpia infantil, de l’altra amb la psicoteràpia a dones sobretot durant embaràs i postpart.

Crec de manera molt forta en la importància de la vinculació primària mare-fill i en una feina de prevenció en aquest període tan delicat de la vida de la persona, la primera infància, i en la necessitat de no jutjar la mare i la família en general, donant-los eines perquè puguin superar les seves dificultats en la criança.

Per a més informació posa't en contacte amb nosaltres