.Català. .Castellano.Logotip Rss FeedLogotip Twitter

El Director del Clúster Créixer, Víctor Bayarri, compareix a la Comissió per a les Polítiques Integrals de la Discapacitat del Congrés dels Diputats

En Víctor Bayarri, Director del Clúster Créixer, ha comparegut aquest matí, 17 de desembre a les 10:00 h. a la Comissió per a les Polítiques Integrals de la Discapacitat del Congrés dels Diputats, per informar sobre les experiències en l'anàlisi del retorn social de la inversió pública en Centres Especials de Treball d'iniciativa social i Centres Ocupacionals, mitjançant l'aplicació de la metodologia SROI (Retorn Social de les Inversions), a proposta del Grup Parlamentari Català (Convergència i Unió).

A la compareixença, que ha compartit amb en Víctor Viñuales, Director de la Fundación ECODES, s'han destacat dos casos pràctics: l'anàlisi de SROI elaborat pel Centre Especial de Treball de Tasubinsa (entitat de Navarra que treballa amb persones amb discapacitat ) i el Centre Ocupacional Comarcal de Sobrarbe gestionat per Atades - Huesca . L'anàlisi revela que, per cada euro invertit, es genera un retorn a la societat de 3,93 € en el cas de Tasubinsa i 3,53 € en el cas del Centre Ocupacional de Sobrarbe d'Atades - Huesca, tal com s'explica en la infografia que s'adjunta.

Així mateix, s'ha informat sobre altres estudis que s'estan portant a terme en l'actualitat, entre ells dos que estan realitzant socis del Clúster Créixer: Taller Àuria i ASPROSEAT.

Com conclusions de la compareixença , s'han plantejat:

1.   Invertir en ocupació i integració sociolaboral per a persones amb discapacitat genera alts retorns econòmics i socials.

 2. Aplicar sistemes de mesurament del retorn econòmic global en polítiques socials reforça la seva legitimitat i contribueix a millorar el seu disseny, aplicació i avaluació.

- Ampliar els suports i incentius públics en la creació d'ocupació per a les persones amb discapacitat, comptant amb els CET i CO com a recursos essencials.

- Introduir en els marcs legals i pressupostaris els sistemes de mesurament del retorn social, econòmic i mediambiental, com un actiu bàsic per la Sostenibilitat Global.

- Incentivar l'aplicació de la mesura de l'impacte en tot tipus d'iniciativa social pública o privada (per exemple: com a requisit en determinats contractes públics).

  1.  

 

 

Presentació

 

 

Entitats associades

14 entitats sense afany de lucre, i agrupacions d’aquestes.

Representen:

22 organitzacions titulars d’un centre especial de treball o una empresa d’inserció social.

3.900 treballadors i treballadores.

Productes i serveis

Les entitats sòcies de Créixer ofereixen un ampli conjunt de productes i serveis amb un alt retorn social.

Descarrega ( clicant aquí ) el nostre catàleg de productes i serveis!

Descarrega ( clicant aquí ) el nostre catàleg de serveis!